Rehvakkaita miehiä

Olimme ystävättäreni kanssa 70-luvulla tanssiravintola Espilässä. Siellä oli pöydissä asiakaspuhelimet, joilla saattoi ottaa yhteyden naapuripöytiin.
Ravintolaan saapui kaksi miestä, eräs kirjailija ja hänen lääkäriystävänsä Pohjois-Suomesta. Kohta lääkäri haki minua tanssimaan ja sanoi rehvakkaasti: "Valitse minut, et tule pettymään". Vastasin harkitsevani asiaa.
Tanssin jälkeen jonkin ajan päästä pöydässämme soi puhelin. Soittaja oli tuo lääkäri, joka tiedusteli olenko jo harkinnut. Vastasin hänelle etten vielä ollut tehnyt päätöstäni. Epäröinnistäni huolimatta miehet pyysivät minua ja ystävätärtäni jatkoille Kansallisteatterin Teatterigrilliin.
Illan aikana lääkäriseuralaisemme joutui kuitenkin pettymään kun en hyväksynyt hänen tarjoustaan. Siitä huolimatta meillä oli hauska ilta Teatterigrillissä. Huomiomme vei komea miesnäyttelijä, joka oli tanssittamassa seurueensa naisia. Naiset parveilivat näyttelijän ympärillä ja odottivat tanssiin kutsua kukin vuorollaan. Teatteriseurueen ilonpito päättyi kuitenkin yllättäin, kun näyttelijän vaimo porhalsi paikalle ja komensi miehensä siltä seisomalta kotiin.
-Alice Fagerström (tallentanut Outi Kotanen)

Kuvia