Ensimmäinen ravintolakokemus

Vaasan pizzerioiden jälkeen historiallinen Foija hienoine kellariholveineen oli lähes ensimmäinen "oikea" ravintola, jossa kävin. Tosin se taisi 80-luvulla pyöriä opiskelijakaupungin pienikukkaroisten asiakkaiden ehdoilla. Ravintolanoviisille ehdotettiin annokseksi Foijan klassikkona mainittua kanakoria. Leipäkori oli vuorattu kahvilakahvinkeittimen paperisuodattimella, ja siinä friteerattuja tikkuperunoita sekä friteerattuja, paneroituja broilerin paloja. Palan painikkeeksi valkosipulimajoneesia. Nykyravintoloiden hienostuneisuus oli annoksesta kaukana, mutta se tuotiin pöytään höyryävän kuumana ja majoneesi oli itse tehtyä. Nuorille opiskelijoille annos maistui ja taisin tilata sellaisen vielä joskus 90-luvullakin Foijassa käydessäni, nostalgian nimissä. Silloin oli annosta kehitetty niin ettei se enää maistunut. Majoneesi ei ollut entisensä, ja jotain muutakin oli muuttunut. Foija on ilmeisesti tällä hetkellä remontin kourissa. Toivottavasti pieteetillä tehdään hienoon tilaan hyvää ravintolaa.
-Sirpa Wrede

Kuvia