Kahvinautintoja Helsingin sydämessä

Avasimme Helsinki+ -espressokahvilamme vuoden 2014 tammikuussa. Kahvilamme sijaitsee Unioninkadulla lähellä Kauppatoria. Alueella liikkuu paljon turisteja ja olemme halunneet huomioida heitä kahvilamme sisustuksessa, designissa ja tuotteissa. Pidämme kahvilaa vaimoni Reetan kanssa ja olemme suunnitelleet paikan, johon sekä turistien että kaupunkilaisten on helppo poiketa virkistäytymään.
Asiakkaat tulevat meille hyvien kokemusten takia ja siksi jokainen asiakas on meille tärkeä. Helsinki+ viittaa paitsi turisteihin, mutta samalla se tarkoittaa parempaa tuotetta ja parempaa palvelua. Tuotteiden laadukkuus on meille todella tärkeää ja erikoiskahvimme ovat täyteläistä indonesialaista robustaa. Kahvien lisäksi meillä voi nauttia teetä ja kaakaota ja turistit voivat ostaa mukaansa Fazerin suklaata ja vaikkapa Kimi Issakaisen suunnitteleman Helsinki+ -T-paidan.

Tähän asti paras työpäivämme oli lauantaina 22.3.2014 järjestetyn Streat Helsinki-katuruokatapahtuman aikana. Kahvilamme oli osa tapahtumaa, joka järjestettiin Torikortteleiden alueella. Tuona päivänä meillä kävi valtavasti asiakkaita. Siirsimme pöydät ja tuolit sivuun, että väkeä mahtui sisään mahdollisimman paljon. Ihmiset nauttivat seisaaltaan erilaisia kahveja ja meksikolaisia burritoja, kaikki olivat hyvällä tuulella ja tunnelma oli koko päivän mahtava. Katuruokapäivänä saimme myös eniten palautetta asiakkailta. Tein koko päivän putkeen erikoiskahveja ja kuulin koko ajan asiakkailta, että ”tämä on oikeaa espressoa”, ”tämä on oikeaa cappuccinoa” ja ”oikeaa café lattea”. Päivän jälkeen minulla oli tosi onnellinen olo ja tuo päivä tuntui ranteissani pitkään.

Olen kotoisin Meksikosta ja olen asunut Suomessa kolme vuotta. Uuteen kulttuuriin sopeutumisessa on ollut omat haasteensa, mutta samalla se on palkitsevaa. Olen oppinut suomen kielen hyvin ja nyt tämä kahvila on minun ja vaimoni yhteinen täyttynyt unelma. Haluamme yhdessä tuoda hyvää mieltä asiakkaillemme ja jatkossa meillä voi nauttia erikoiskahvien lisäksi myös lounasta.
(Kertoja ja kuvaaja Javier Salcedo, 2014)
-Tallentanut Outi Kotanen/kertoja Javier Salcedo

Kuvia