Ravintolatyöntekijästä osaksi keskushallintoa

Kerro muisto työurasi / ravintolasi alkuvaiheista? 

Ravintolatyö oli ensimmäinen virallinen työpaikkani, joka kyllä otti luulot pois ja opetti tekemään töitä. Työn piti olla väliaikainen "välivuosi" ennen opiskeluja, matka on jatkunut tähän päivään asti.

Missä ravintolassa/ravintoloissa olet ollut töissä? Mitä ravintoloita olet omistanut? 

Noin kymmenessä McDonald's-ravintolassa pääkaupunkiseudulla sekä Vaasassa ja Pietarsaaressa.

Miten työsi on ajan kuluessa muuttunut? 

Työni on muuttunut saman työnantajan siipien alla ravintolatyöntekijästä osaksi keskushallintoa. Yritän ammentaa omista ravintola-ajan kokemuksistani oppeja voidakseni tarjota nyt ravintolassa työskenteleville erinomaisia kokemuksia sisäisinä asiakkaina.

Millaisia trendejä ja muoti-ilmiöitä muistat? 

Mieleen ovat jääneet erilaiset kampanjat, kuten markka-aikaiset kympin päivät tai 3,95 ja 4,95 tarjoukset, jolloin asiakkaiden kiemurtelevat jonot alkoivat aamulla ravintolan ovien auetessa eivätkä ne loppuneet ennen sulkemista.

Keitä henkilöitä (esimiehiä, työkavereita, asiakkaita) sinulle on erityisesti jäänyt mieleen? 

Ensimmäinen kouluttajani Petteri, useiden yövuorojen aisapari Jani Kajaanista, samana päivänä työt kanssani aloittanut Minna, ei pelkiksi työkavereiksi jääneet Laura, Kim ja Sadut, asiakkaana käynyt kukkatukkuri, joka ilahdutti kukillaan ja asiakaspalautetta antanut nuorimies, joka myöhemmin soitti ja pyysi treffeille.

Mikä on mieleenpainunein ravintolamuistosi? 

En osaa eritellä mitään yksittäistä muistoa, mutta parhaat muistot ovat niitä, kun on onnistunut omalla toiminnallaan saamaan tyytymättömän asiakkaan erityisen tyytyväiseksi ja jopa ylittänyt asiakkaan odotukset.

Mikä on lempiannoksesi juuri nyt? 

Quarter Pounder ja vanijapirtelö.

Saatko asiakaspalautetta? Millaista? 

Ravintola-aikana olen varmasti saanut kaikenlaista palutetta, niin hyvässä kuin pahassakin. Parhaiten mieleen on kuitenkin jääneet kollegoilta ja työntekijöiltä saadut palautteet, jotka kulkevat muistoissa vielä tänäkin päivänä.

Kuvia