Uran huipulla Näsinneulassa

Luin Aamulehden Valo liitettä ja siinä toimittaja kysyi: pitääkö tarjoilijan tietää kaikki? Hän kyllä varmaan tarkoitti ruoka-ja viinilistojen tietämistä.
Näsinneula avattiin 1971 toukokuussa ja meno oli aika haipakkaa, pyöri torni ja henkilökunta, mutta aina vaan hengissä päivät klaarattiin. Mutta siitä tarjoilijan tietämisestä. Meiltä kysyttiin vaikka mitä, esim; yksi ruotsalaispariskunta kyseli, paljonko Tamperetta pommitettiin ja montako hukkui, kun Kuru laiva kaatui. Nämä olivat helpommasta päästä.
Kerran yksi asiakas kysyi työtoveriltani, oliko hän töissä silloin kun Kuru kaatui. Kollega kertoi ilmeenkään värähtämättä hänellä olleen vapaapäivän. Kuru oli sisävesilaiva, joka kaatui 7.9.1929 Näsijärvellä olevan Siilinkarin luona, noin pari kilometriä rannasta.
Työpaikkana Näsinneula oli vertaansa vailla, siellä kävivät melkein kaikki, jotka kynnelle kykenivät. Myös Urho Kekkonen oli jossain tilaisuudessa vieraana. Ja olimmehan uramme huipulla, sen korkeammalle työpaikalle en sen jälkeen päässyt.
-Kaija Sajakoski

Kuvia