Kiirettä piti kokilla

Olin kokkina Raatihotellissa 1976-1979, johtajana Ulla Nevaluoma.
Raatihotelli sijaitsi Asemakadun ja Hannikaisenkadun kulmassa vastapäätä rautatieasemaa. Aamuvuoro alkoi klo 6, työvuoro alkoi rivakasti, kahvilaan leivottiin kahvileipää ja hotellin aamiaiselle sämpylät. Ravintolassa tarjottiin aamiainen n. 250 hengelle, lounaalla kävi 60 - 70 henkeä ja kahvila oli suosittu juuri tuoreiden leivonnaisten vuoksi. Yksin kokkina vuorossani, kiirettä piti, ruokailuastiatkin pestiin siinä sivussa. Iltavuoro alkoi klo 14, ilta oli hiljaisempi, tärkeintä lounaan ja aamupalan valmistelut seuraavaksi päiväksi. Illalla salissa ja kokoustiloissa oli tilaisuuksia, jotka harvoin ruokailivat, kahvituksia ja pientä iltapalaa.
-Marjatta Pohjola

Kuvia