Menestystuote Luharinki

Itse työskentelin vuosina 1976-1979 Sorsanpesän yökerhon grillikokkina, aina iltavuorossa ja keskellä täyttä menoa ja meininkiä. Isot orkesterit soittivat työpaikkani välittömässä läheisyydessä ja meno oli työiltoina aina täyttä menoa. Päivät hoidettiin pieniä poikiani ja illat töissä. Näin säästyimme päivähoitokustannuksilta. Oli se elämää. Työvuoro alkoi aina 18.00 ja päättyi 02.00. Ruokaa siis myytiin tuolloin 01.30 asti. Toista on nyt.

Itse siis tein töitä pääsääntöisesti avogrillissä jossa ruuat tehtiin "laavakivigrillillä". Ai mitkä tuoksut virtasivatkaan ravintolasaliin ja houkuttelivat asiakkaan tilaamaan lisää ja lisää. Mahtava liikeidea. Tuoksut sen teki tosi tehokkaasti. Niin ja raha virtasi. Flambeeraus oli toinen myyntiä lisäävä efekti, vailla vertaa.

Sorsanpesän ehdoton merkki- ja menestystuote oli kuitenkin "Lougharing", kumma nimi mutta sujuvammin kansanomaisesti - Luharinki - joka sisälsi härän sisäfiletta ja pariloitua lohta jokaisen filesuikaleen välissä. teos aseteltiin riisipedille ja päälle korvasienimuhennosta. Kummallisinta annoksessa oli se että lisäkkeenä oli lisäksi ranskiksia! Mutta kauppa kävi ja kansa nautti.
-Pauli Lampinen

Kuvia