Restopedia kerää suomalaisten ravintolamuistoja talteen

Restopedia on Hotelli- ja ravintolamuseon hanke, jonka avulla kerätään, taltioidaan ja esitellään suomalaisia ravintolamuistoja. Kuka tahansa, niin ravintoloitsija, alan ammattilainen kuin asiakaskin voi lähettää ravintolamuistonsa Restopediaan ja kaikenlaiset muistot ovat tervetulleita. Restopediaan voi lähettää muun muassa tekstiä, valokuvia, ravintoloiden ruokalistoja ja mainosmateriaalia. Tarkoituksena on esitellä monipuolista ravintolakulttuuriamme. Hankkeella on vahva yhteisöllinen merkitys, sillä se osallistaa ravintola-alan toimijoita ja vaikuttajia valtakunnallisesti.

Restopedia kutsuu kaikki mukaan yhteisöön
Restopedia on syntynyt Heinon Tukun 100-vuotisjuhlarahaston aloitteesta. Hankkeen käytännön toteutumisessa Hotelli- ja ravintolamuseota avustaa Restopedia ry. Kaikki suomalaisesta ravintolakulttuurista kiinnostuneet yritykset, yhteisöt, oppilaitokset, seurat ja organisaatiot ovat tervetulleita Restopedia-yhteisöön.

Ensin sivusto – tulevaisuudessa paljon enemmän
Nyt Restopedia kerää muistoja ja esittelee tarinoita ja kuvia internet-sivustollaan. Tulevaisuudessa Restopediaan kerättyä aineistoa on tarkoitus esitellä laajemmin, esimerkiksi tuottamalla näyttelyitä, järjestämällä keskustelutilaisuuksia ja luentoja. Toivomme, että Restopediasta on paljon iloa ja hyötyä tutkijoille, toimittajille, alan toimijoille ja ravintola-asiakkaille!

Restopedian Facebook-sivulla esitellään säännöllisesti kiinnostavia muistoja ja tarinoita suomalaisista ravintoloista. Osallistu keskusteluun ja kerro oma muistosi.